2023-11-02 127 浏览
今晚过去湾仔揾朋友,原来入夜后嘅湾仔已经冇乜人气,香港经济表面上看似不错,其实仍然存在很大隐忧,到底夜经济要点搅好呢?呢啲咁深嘅学问留返俾啲高官,我…..就专注继续揾好东西食,简单地过每一天,有工返有粮出就开心。今日朋友带我到Bifteck吃好东西这里环境颇浪漫,气氛好chill 。主菜是Pan fried salmon 估唔到有两大件咁多,吾使开心share 已经一人有一件,三文鱼十分肥美,皮脆肉粉嫩,就连配菜也新鲜脆绿,整个配搭好完美,我好喜欢。我地点咗两个前菜送酒Mushroom & Asparagus 温泉蛋和酱汁煮蘑菇,深色的酱油味道也十分浓郁,味道有点像𧐢,蘑菇煮得软稔,相当入味,露荀嫩口冇渣,应该是自创菜式,个人推介。Fried whitebait $88朋友介绍我试吓炸银鱼,香脆但不会介损舌头,是不错的送白酒小食。Cheers!这里无论环境服务食物也高质, 谢谢朋友的好介绍。

今日朋友带我到Bifteck吃好东西
这里环境颇浪漫,气氛好chill 。

主菜是
Pan fried salmon

我地点咗两个前菜送酒

Mushroom & Asparagus

Fried whitebait $88

Cheers!

这里无论环境服务食物也高质, 谢谢朋友的好介绍。