餐厅: 鹿角巷
资讯:

2019-06-02 331 浏览
鹿角巷呢间野听就听得多,今日终于有机会黎试喇!平日夜晚唔算多人排,五分钟内已经可以落柯打~第一次黎,梗系试试佢嘅招牌黑糖珍珠鲜奶。虽然我系一个超钟意饮台式饮品嘅港女,但多数有得叫少甜嘅都一定会叫少甜(安慰自己冇咁肥之余,有时太甜真系饮唔落架)。有啲舖头嘅黑糖珍奶唔比少糖少冰,鹿角巷只系唔比少冰。而我叫少糖嘅时候,职员都好贴心咁提醒我,少糖左可能会有少少影响左黑糖嘅味道。朋友之前有试过少糖,佢都话啲味道过得去,即管试下啦。等左五分钟左右就有喇!唔算耐㖞~一如以往黑糖部分系暖暖地,所以一定要搅匀先饮。第一下饮,好浓嘅鲜奶味,搅搅佢再饮,饮鲜奶嘅aftertaste系有微微嘅黑糖味,但又唔会抢左鲜奶嘅质感同味道,赞!珍珠方面,咬口控制得好好,唔会太淋但又唔会好硬,而且黑糖味系好出!成杯野饮系好balance,唔系一味得个甜字,各方面嘅表现都出色,值得翻饮再翻饮!
第一次黎,梗系试试佢嘅招牌黑糖珍珠鲜奶。
有啲舖头嘅黑糖珍奶唔比少糖少冰,鹿角巷只系唔比少冰。
朋友之前有试过少糖,佢都话啲味道过得去,即管试下啦。
等左五分钟左右就有喇!唔算耐㖞~
  • 黑糖鹿丸鲜奶