餐厅: 富臨酒家 (燒鵝大王)
资讯:

餐厅: 富臨酒家 (燒鵝大王)
资讯:

2018-07-13 81 浏览
今日内地有班亲戚黎香港玩,有个地方话指明一定要去。话黎到香港一定点都要去鲤鱼门食海鲜呀。仲要指明去鲤鱼门富临食。其实我之前都未食过,反而系由佢地带我黎食。佢地话听同乡讲话食过烧鹅系即烧既同埋d 海鲜又新鲜同埋唔贵咁我就book 黎同佢地试下喇。我地好早就黎到喇。佢地拣好晒海鲜,佢地已经急不及待先点只即烧烧鹅食下先. 哈哈。真系识食我想讲,真系唔错呀,好耐未食过个皮仲系脆卜卜既烧鹅,好开心呀我地再叫左其他海鲜呀有几款必点推介有清蒸龙趸件我叔叔佢好咀刁都话好新鲜d 鱼肉好弹牙滑一滑呀,真系唔错呀芝士开边焗龙虾小妹实在太中意食芝士既关系,呢款真系必点呀龙虾超爽口,而且d 芝士超香浓呀正正啱我口味呀,因为我之前食过个d 芝士系好淡味白灼生虾D 虾应该系即刻捞上黎架,d 谷都仍然脆脆,肉质弹弹。果皮蒸鲍鱼呢款又系值得推介的,佢既鲍鱼唔驶要咩汁都已经够晒味喇,啖啖果皮香已足够,又系超弹牙。油盐焗奄仔糕蟹我自己本身都真系好懒碌蟹食,十分之怕麻烦架但呢碟蟹系会有动力驱使我食晒一只,d 膏好多,同埋d 肉真系好鲜味架唔系讲笑蒜蓉粉丝蒸带子粒粒爽口,唔会蒸过火呀。椒盐濑尿虾必点必点必点呀D濑尿虾大大只,加
今日内地有班亲戚黎香港玩,有个地方话指明一定要去。

话黎到香港一定点都要去鲤鱼门食海鲜呀。

我地再叫左其他海鲜呀
有几款必点推介

有清蒸龙趸件

我叔叔佢好咀刁都话好新鲜d 鱼肉好弹牙滑一滑呀,真系唔错呀

芝士开边焗龙虾

小妹实在太中意食芝士既关系,呢款真系必点呀
龙虾超爽口,而且d 芝士超香浓呀

正正啱我口味呀,因为我之前食过个d 芝士系好淡味

白灼生虾

D 虾应该系即刻捞上黎架,d 谷都仍然脆脆,肉质弹弹。

果皮蒸鲍鱼

油盐焗奄仔糕蟹

我自己本身都真系好懒碌蟹食,十分之怕麻烦架

蒜蓉粉丝蒸带子

粒粒爽口,唔会蒸过火呀。

椒盐濑尿虾

必点必点必点呀
D濑尿虾大大只,加埋椒盐一齐食真系超级惹味呀. 连手指都啜埋呀差D

资料由iPlayhk.com香港爱玩生提供