2022-10-08
早几日同事话请食饭, 目的地系历山酒店, 听咗已经打过突, 好多人或者网上嘅评语都系非常一般, 不过我做人比较均真, 唔食过唔好乱畀评语, 去之前已经 有心理准备冇乜要求, 都系𠮶句好食米再食唔好食咪冇下次啰, 酒店本身系做到金碧辉煌不过唔系我钟意𠮶类型, 钟意嘅话打卡系唔错嘅选择。好啦入正题, 首先食冻食, 蟹脚冇味, 跟住攞蚝食, 佢系即开嘅一人三只唔知点解可以咸得咁紧要, 我以为自己热气问其他人佢哋都话好咸, 跟住攞鱼生食, 我咁大个仔未试过食鱼生 要食到lur返出嚟, 𠮶嚿应该系立鱼,有啲类似泥腥嘅怪味, 跟住热盘 ,冇乜特别, 牛仔肉 接近食纸皮嘅状态, 全部一次过冇返兜, 跟住心谂算啦食多啲甜品就收档啦, 哗❗️精彩啰酒店嘅甜品可以处理到咁样, 全部系放题色嘅甜品, 连一个切饼都冇, 4,5款细细旧长方形放题色嘅蛋糕, 三星级嘅酒店都不如, 虽然五百蚊咁嘅价钱但系所有嘢都唔合格, 系我食咁耐自助餐倒数第1 2位, 系咪真系咁差,见仁见智大家可以自己试一试