2012-12-18 741 浏览
是日父亲大人生日,我地一行6个大人加1个小朋友尊登揸车过黎食晚饭。本来之前打电话想订枱,但负责人话要够8位先可以,所以惟有早d入黎攞位。一早上网见食评话椰王炖奶好食,我都唔执输订左黎孝敬父亲大人。一行人早早地5时已到,档位仲做紧下午茶,不过负责人都好有礼貌咁招呼我地坐低。个档位都算大既,有成8张大枱,不过好似全部都俾人订哂!我地坐左8人枱,晚市5点半开始。以下系我地既菜单:蒜蓉糯米饭蒸羔蟹:糯米饭超入味,好好食不过份量好少,每人得一碗如果多人一定唔够分蒜蓉大虾陈村粉:味道言过其实,我觉得冇食评讲到咁好味似普通河粉。炒圣子:够镬气,好味炸花枝丸:简直惊为天人好味到呢!!!推介!!d肉好弹牙,唔似出面攞既普通货,或者系自家制不过真系好贵,$6x得10粒炸鸡软骨:超诚意之作!成碟铺满炸蒜蓉,一d都冇悭!好味南北杏炖猪肺汤:呢个系落单哥哥介绍,佢话真系炖架㖞!见个汤真系好清,冇咩油,冇咩味精,连饮惯自家汤既妈咪都饮左几碗,果然冇介绍错。招牌鸡半只:本来想叫芝麻鸡,不过落单哥哥话有d辣,我地有小朋友所以转左叫招牌鸡,味道ok啦!炒生菜椰王炖奶:网上食评话冇叫呢个就等于冇黎过三小姐,果然讲得好!鲜

个档位都算大既,有成8张大枱,不过好似全部都俾人订哂!

我地坐左8人枱,晚市5点半开始。
以下系我地既菜单:

蒜蓉糯米饭蒸羔蟹:糯米饭超入味,好好食
不过份量好少,每人得一碗
如果多人一定唔够分

蒜蓉大虾陈村粉:味道言过其实,我觉得冇食评讲到咁好味
似普通河粉。
炒圣子:够镬气,好味

炸花枝丸:简直惊为天人
好味到呢!!!推介!!
d肉好弹牙,唔似出面攞既普通货,或者系自家制
不过真系好贵,$6x得10粒

炸鸡软骨:超诚意之作!
成碟铺满炸蒜蓉,一d都冇悭!好味

炒生菜
鲜奶好滑,而且应该系冇添加,妈咪觉得好甜,但对于我呢d出街食野已经食到好重味觉既人黎讲只系普通甜度
不过都系推介!!
题外话/补充资料: 总括黎讲,今次系冇黎错既。:)唔知系米我地真系太早,所以上菜上得好快。五分钟左右已经不断上菜,冇间断既。但6点左右已经差唔多爆哂,超旺场:mad:如果要食,真系要订枱或早d攞位啦!:)员工都好有礼貌,good!:)全枱共消费$900
2012-12-16
庆祝纪念
生日
  • 蒜蓉糯米饭蒸羔蟹,椰皇炖奶,炸花枝丸