2014-04-06 1638 浏览
今日同女朋友黎一试, 7点黎到又唔算太多人排紧,可能未到8点,好好彩,两个人等左15分钟左右就有得入去,选择唔算太多,所以决定叫面之外叫多左个蛋,然后,等左一阵,只蛋就黎左先,呢只又未完全到我预期既味道,半生熟又唔算,生左少少,蛋白我觉得做得好好,不过蛋黄就过份生,唔太钟意,所以决定等埋个面黎先一齐食,咁样可以等佢热番少少,等多一阵,五分钟左右,个面就黎,叫左二辣,本来仲以为佢黎错原味,因为睇落完成唔觉有,但原来食落真系好辣,好彩无叫人换,唔系就真系样衰, 有一埋椰菜系中间,喜欢依个,因为辣辣地几好食,叉烧同其他配料,整体黎讲唔错,而且汤底应该唔系味精,可能我唔识分喇, 但起码够浓先,同埋个辣味好我都几钟意, 不过份量就真系少左D,不过我自己既食量黎讲就岩岩好,唔会太饱。