咁岩喺𠮶边食开野,就顺便买埋bookmark左好耐嘅牛角包🥰⠀⠀⠀💗Raspberry Cloud Croissant 🥐 $28⠀其实买之前都有睇过下人地啲食评,见到好多都话有啲不外如是,名过其实~有啲人话甚至出面普通嘅牛角包仲好食过佢添~但即使系咁我都好想试啊,因为个样靓啊嘛🤩⠀❂ 我就无焗返热黎食,就咁冻食🙈首先,我一啲都唔觉得佢油腻😋完全无整污糟只手☺️~⠀❂ 就算隔左几个钟头食,都无碍佢个口感~讲真真系几surprised😳 因为就算隔左咁耐,啲cream同佢个外皮啲纹理都无走样😍 同埋外皮依然脆卜卜🤩⠀❂ 闻落去就比较重raspberry 同cream味,就唔似一般牛角包咁重牛油味~所以感觉上就会比传统普通牛角包无咁heavy同埋healthy啲☺️⠀❂食落raspberry 无药水味😋 而佢个cream其实紫紫地色几靓同埋都有raspberry味嫁(但好似照唔到出黎)而佢应该po左啲糖喺cream嘅面度再用火枪烧过两下😂 所以,其实个cream味系劲似raspberry味嘅烧棉花糖😍😍但又无烧棉花糖咁甜💗⠀有cream同raspberry 粒都唔会太干~又唔漏🤩⠀⠀其实个人觉

其实个人觉得个包都做到外脆内软,出面做到啲纹理好靓但入面嘅层次就有啲不及其他餐厅嘅整齐🙈 中间就睇唔到真系好整齐嘅一层层,反而似蜂巢咁~所以视觉上有少少减分(钟意一层层叠住😂)~但味道口感上就觉得几好🥰只系少左啲牛油香味(我钟意牛油😂)我个人其实觉得可以试🙆🏻‍♀️⠀下次会想试方形 Strawberry danish😍❤️(唔会话比大家听其实系想夹strawberry danish牛角包但夹错左废事放返落去😂⠀
Raspberry Cloud Croissant
Raspberry Cloud Croissant