2022-03-25 159 浏览
唔使我介绍都知,北角嘅鸡蛋仔系超级出名,经常都见到人龙,虽然佢哋门面都唔系好靓,系普通嘅小食铺头,但出面贴住同明星嘅合照都知佢咩料,最出名嘅就系驰名鸡蛋仔仲有格仔饼😍鸡蛋仔系用咗秘制嘅蛋浆,整出嚟又香又软熟,完全冇窿边,每一粒食落去好厚,好多蛋香味,唔似出边𠮶啲得个壳,里面冇乜糕,不过最好趁热食,如果唔系淋咗个味差好远👍🏻👍🏻😋😋不过格仔饼就有啲美中不足,真系新鲜出炉嘅时候系最好食,会食到脆边,如果过咗5至10分钟,佢就会变到好软好淋,一啲脆都冇,佢入面嘅酱系多,但唔知点解全部流晒落个纸袋度,变咗你食第一啖嘅时候完全食唔到酱嘅味,但系佢都用咗鸡蛋仔嘅蛋浆嚟做,味道系好食嘅,不过就一定唔可以摆到耐🤔🤔

外卖自取