2023-05-28
火锅黎讲系咩最紧要?对于牛魔王黎讲,除左汤底之外,就系牛肉啦,所以我最钟意去616,贪佢有好多款唔同部位既牛肉可以拣。最近见佢仲有款信州和牛可以拣,仲要唔系好贵,紧系黎试试佢。鸳鸯青花椒牛骨汤 $82青花椒汤底十分香,会有少少麻但系又唔算好辣,用黎刺激一下个味蕾就岩哂。牛骨汤就十分清甜,入面仲有几旧罗白同牛,碌多一阵就好入味。特选信州和牛盛(送五花趾) $274呢个盛合入面就有哂羽下肉,牛胸肉同赤身三款唔同种类既信州和牛。三款和牛既外表都好吸引,色泽好好,而且油花分布平均。牛胸肉既油睹系最高,所以食落会有种充满油香既感觉。羽下肉相对上肥瘦既分布比较平均,肉味比牛胸肉浓。赤身既油睹系最少,但系肉味系最浓,口感亦都系最结实。另外佢送既五花趾都唔错,食落有咬口唔会太韧。滑尾龙 $48加左蛋既滑尾龙食落十分滑,而且口感十足,牛味亦都香浓花雕醉牛 $48花雕好入味,牛肉口感嫩滑。
鸳鸯青花椒牛骨汤 $82
特选信州和牛盛(送五花趾) $274
滑尾龙 $48
加左蛋既滑尾龙食落十分滑,而且口感十足,牛味亦都香浓
花雕醉牛 $48
花雕好入味,牛肉口感嫩滑。