2011-01-31
我和同事一心谂住想品尝太兴既迷你盆菜, 所以去了富荣花园的太兴餐厅, 见到迷你盆菜 $98, 另加$15便有白饭+例汤, 该位职员话个盆菜二人会够食,所以便叫了一份迷你盆菜和 $15的白饭例汤, 我地唔知不能够再叫多份 $15的白饭例汤,当再叫时, 该位职员便说: 冇得咁叫, 后来我再问, 如果白饭, 例汤散叫是几多钱,她便露出不太耐烦的表情, 便说白饭$7, 例汤$15, 我地听后便说咁就要啦, 她无啦啦说, 咁你地即系想点呀? 当时, 她的态度和表情都不耐烦, 我再向她说清楚, 她转头就走了, 当时感到有点无奈和气愤, 她的态度不好, 我见该位职员的名牌叫:罗x 慈, 我们一边食盆菜, 一边望到她对其他客都参差, 男的客是有些礼貌, 都见到她叫人做野, 不知是否leader, 反而其他职员的态度都OK.至于个盆菜, 就一麻麻, 烧肉唔够淋, 食物唔够入味, 唔知是否因有点不高兴而影响了味觉! 份量勉强够二人食.例汤, 都OK!Total: $135(本来想叫多个乳猪例牌, 但最后都冇叫)
至于个盆菜, 就一麻麻, 烧肉唔够淋, 食物唔够入味,
唔知是否因有点不高兴而影响了味觉! 份量勉强够二人食.
例汤, 都OK!