2016-07-02
今日同男朋友周年纪念。咁岩佢系上环做完野,我就即刻openrice下附近有咩fine dining正,可以食好d庆祝一番☺见到呢间装修好warm, 感觉几宁静舒服,就选择左呢间。我地拣左一个自成一角既位坐,好private, 好舒服。今晚好想叹番杯靓酒😌呢度既wine list都几多选择。简单红,白酒,香槟都有好多选择,而且价钱仲好合理。餐前既包点都系我中意食的,有几款选择。我点左银鳕鱼,同埋一杯evans & tate白酒。银鳕鱼煎得恰到好处,肉质好软滑,鱼汁仲好好咁锁住系肉里面,一切开就渗出黎,好香好滑。拌碟既菠菜蓉超赞👍🏻我相信系加左橄榄油黎炒,菠菜仲好嫩,食落口又香又爽。Evans & tate系我一向饮开既chardonnay白酒。味道偏酸,入口酸中带甜,比较薄,我好喜欢。我都encore左两杯,嘻嘻。最后要赞下佢个洗手间,装修简洁舒服,而且非常清洁,仲有阵阵既香薰味令人好享受。
见到呢间装修好warm, 感觉几宁静舒服,就选择左呢间。 我地拣左一个自成一角既位坐,好private, 好舒服。 今晚好想叹番杯靓酒😌呢度既wine list都几多选择。简单红,白酒,香槟都有好多选择,而且价钱仲好合理。 餐前既包点都系我中意食的,有几款选择。
我点左银鳕鱼,同埋一杯evans & tate白酒。 银鳕鱼煎得恰到好处,肉质好软滑,鱼汁仲好好咁锁住系肉里面,一切开就渗出黎,好香好滑。拌碟既菠菜蓉超赞👍🏻我相信系加左橄榄油黎炒,菠菜仲好嫩,食落口又香又爽。 Evans & tate系我一向饮开既chardonnay白酒。味道偏酸,入口酸中带甜,比较薄,我好喜欢。我都encore左两杯,嘻嘻。 最后要赞下佢个洗手间,装修简洁舒服,而且非常清洁,仲有阵阵既香薰味令人好享受。