2020-03-17 93 浏览
ʏᴜᴢᴜ ʀᴀᴍᴇɴ🍜.呢间拉面店几特别 系主打柚子🧡除咗柚子味汤底仲有特饮🥰每位客人都会送一粒蜂蜜柚子味嘅糖 几特别🍬比起一般嘅日本拉面店呢到嘅饮品同小食都多好多选择‼️有soda,cocktail同埋sake🤤除左饺子,炸鸡🍗呢到仲有包同丼饭😍.柚子甘露沾面🥢 $108可以拣暖面或者冷面 我觉得冷面口感会弹牙啲 所以就拣咗呢款😋不过我觉得个面唔够爽口 腍左少少🤏🏻我原本expect个酱汁会系好杰嘅🙈但系佢系汁黎🤣个汁酸酸地带微辣 仲有淡淡嘅柚子香‼️加埋啲葱花、芝麻同埋辣椒🌶️好清新 几特别😍个豚肉粒好嫩滑好腍 仲好入味(有啲似卤肉味) 我觉得好食过另一款😚.猪骨浓汤拉面🐷 $108因为上面𠮶款拉面清新啲 所以就想嗌多款浓味少少嘅😎呢个面仲烟韧过上面𠮶款💓硬身啲 相对有咬口🤤👍🏻只糖心蛋好正 索晒啲酱油味🥰叉烧有炙烧过 带点焦香😍肥瘦适中 口感爽口过平时𠮶啲✨不过净系得一块😟同埋我觉得个汤底太浓...浓到有少少苦🙈.炸软壳蟹包🦀 $58呢个小食好推介 劲足料 爆晒馅 ❣️原只软壳蟹放左入个包到🤤啖啖肉😋软壳蟹炸得好脆 不过如果吸下油干身啲会更好😝最钟意系佢加左泡菜入去 酸酸辣辣 再加埋个蛋
ʏᴜᴢᴜ ʀᴀᴍᴇɴ🍜
柚子甘露沾面🥢 $108
柚子甘露沾面

猪骨浓汤拉面🐷 $108
猪骨浓汤拉面

炸软壳蟹包🦀 $58
呢个小食好推介 劲足料 爆晒馅 ❣️原只软壳蟹放左入个包到🤤啖啖肉😋软壳蟹炸得好脆 不过如果吸下油干身啲会更好😝最钟意系佢加左泡菜入去 酸酸辣辣 再加埋个蛋黄酱 好清新😍成个味好夹👍🏻再加埋青瓜片 松软嘅刈包加埋入面香脆嘅馅 口感好丰富💓
炸软壳蟹包

柚子梳打🍹 $38
拣左店员推介嘅yuzu limeade😋柚子同埋青柠嘅味balance得好好💓我走左甜 成杯soda够晒酸 劲fresh✨
热玄米茶🍵 $18
因为我唔太想饮咁多冻野同埋酒精🙈所以就嗌左杯好普通嘅玄米茶🤣玄米味都浓嘅 不过就普普通通啦🥰
柚子梳打
柚子甘露沾面