2017-04-09 283 浏览
柯士甸给人感觉陌生的地区.. 这次刚巧同朋友有机会到.. 不过的确要揾野食确实有难度.. 因为选择不多.. 刚好行去佐敦途中见到间店内满是外国人的西餐厅.. 决定入去试试.. 幸好.. 时间尚早店内人不多好快就安排入座咯.. 摆设很整齐.. 而且店内侍应全是外国人.. 很有特色.. 前菜先点左Caesar Salad.. 所有材料都是hand-made过这是我最欣赏的.. 面包先搽牛油同煎至脆卜卜.. 而烟肉丝都炸至干身好好咬口.. 配上沙律菜的确是完美配搭.. 酱汁份量刚刚好.. 上面洒上芝士碎.. 再来一个小食炸鱿鱼须不太脆却有一种独特的口感.. 而且鲜色俾人感觉无咁热气.. 外皮少脆.. 发觉其实唔洗好脆都可以好好味.. 我地成碟都清光光连埋酱汁.. 食西餐当然一定要食返块安格斯牛扒喇.. 点左一个main.. 卖相不错.. 安格斯睇肉质熟嘅程度应该有6,7成.. 但每一块熟嘅程度都不一.. 这倒是有点失望.. 点酱汁食牛扒可能会影响到扒本身的味道.. 反而我地最喜欢食薯角.. 因为真系用新鲜薯仔整成架.. 每一块都睇下啲条纹.. 跟加工薯角比就好味很多了..

凯撒沙律
我地成碟都清光光连埋酱汁..
炸鱿鱼须
18安士安格斯牛扒