2017-07-02 344 浏览
Once upon a summer time~~👙(熊熊烈日大家晒🌞)夏天一到weekend. 其中一个最多靓仔靓女出没的一定系西贡,船P开动噜***虽然冇份去,但都想闻下热閙的海水味今日去柴太郎渡过一个宁静的下午柴太郎位于市场街去过西贡好多次,但原来我系冇去过呢条街,呢条街算比较西式感觉,因为聚集左好几间既cafe, 摆满好多唔同既摆设,有一间仲有人玩啲得意乐器,好悠闲既感觉,行过透透都真系觉得自己系放紧假踏上几级楼梯入到柴太郎浅蓝色的墙壁好柔和,墙上挂著好多柴犬既画,好得意呀唔知佢系咪就系叫做「柴太郎」呢?1人叫左份all day breakfast真心赞赏柴太郎既所有野首先1)食物bacon:我本人唔钟意食薄"it it" 煎到好dry好脆果啲,钟意juicy有肉地,呢个bacon 就系正正我想要果只Sauage:佢offer 2条已经好 (虽然价钱应该包埋)但佢呢只猪肉肠又几好食,同埋呢个长度食2条真系刚刚好唔太腻炒蛋:最初望落去都有啲惊唔够饱,但食到最后我系食唔晒啲蛋,但其实佢炒得好好,熟既程度控制得好好,唔会熟晒冇蛋汁 又唔会太水,份量唔细,唔知有冇3只蛋咁多呢窝夫/多士
Once upon a summer time~~👙
(熊熊烈日大家晒🌞)

虽然冇份去,但都想闻下热閙的海水味

今日去柴太郎渡过一个宁静的下午
柴太郎位于市场街
去过西贡好多次,但原来我系冇去过呢条街

踏上几级楼梯入到柴太郎
浅蓝色的墙壁好柔和,墙上挂著好多柴犬既画,好得意呀
唔知佢系咪就系叫做「柴太郎」呢?

1人叫左份all day breakfast
A1 Happy Sauage & Bacon

真心赞赏柴太郎既所有野

首先1)食物

窝夫/多士:同男友一人一份,先讲窝夫,钟意佢个texture岩岩好,唔会太硬,有时有啲太硬咬落去真系跷口彬手,但佢又唔系唔脆淋之之
,有特制果酱都好好味。再黎多士,谂住喂多士平平无奇就梗架啦!点知
喂个多士好味过窝夫㖞我真心觉得!但我唔识形容,佢系咪用grill果啲pan 烘佢啲坑纹既呢
佢个软硬度又系好正,唔系多士咁硬,但其实有啲脆,最特别系个牛油定系佢本身揸左啲野,我觉得系有啲特别,但唔识讲,总之就眼前一亮果啲fd 啦

Hazelnut Latte

咖啡就正常ok, 个餐包$30饮品,所以补左$12。不过见到有啲人系饮啲特别啲既野饮架,下次试试

2)甜点
Cake of the Day- Chocolate Mousse

叫左个cake of the day. 最初听到话chocolate mousse会觉得普通野,应该冇惊喜。又点知!!!喂好好味呀
食落去你系feel到几个质感,第1系上层朱古力mousse, 唔太甜,好接受到。另外中间果层我唔sure系咩黎,但好好食呀,最底果层又系有啲特别,系消化饼整既饼底??猜唔透呀 总之就好食啦。我忍唔住同啲staff讲呢个真系好好食

3)服务
因为我地有野坐低做所以都坐左一个下午,仲俾埋个有插苏位我地坐,仲要refill水俾我地,仲每句都好有礼貌,令客人好窝心,真系好抵赞

见到佢啲沙律好似都几正,下次要再黎呀
(拿,非打手

汪汪