2017-03-11
由于公司系附近,每次lunch 谂食咩真系谂到头痛,因为真系冇咩选择,直至最近同事介绍左呢间餐厅,先觉得柴湾lunch 终于可以食到好野❤️❤️最近去左二次,呢家一次过up相先xd第一次下就12点半到,唔洗等位,直接坐低。今次叫左我每次到茶记必点既常餐,佢同平时既常餐一样,有多士,蛋,火腿,一个主食同野饮,而佢每道菜都有用心去做,唔系hea交货多士加左牛油去烘,上既时候新鲜整起,超香,仲要比平时既多士厚,好有口感。鸡蛋都炒得好滑,而餐肉就系煎完再上,不算太焦。主食系茄牛通,汤底不唔超浓超浓个只,但我反而中意佢较水既质地,食落先唔会好似食几啖就饱咁。另外牛肉好焾,似系新鲜牛肉去整👍🏻👍🏻最后点左热朱,自己就觉得有啲太浓,饮到最底仲有啲粉未溶。如果粉少啲就好啲成个餐38蛇,以呢个价真系好扺食第二次去试左佢既糯米鸡,因为见佢影出黎张相又冬菇又蛋又鸡又叉烧同腊肠咁,于是想睇下佢系咪咁坚!只糯米鸡上到黎,冇失望,的确有齐佢写既料。而且都几满足,因为份量几多(虽然睇落唔大,但以糯米黎讲,食完刚好饱饱xd)我觉得比好多酒楼同出名既茶记仲好味整体黎讲,佢食物既quality 都维持得好好,平日午餐不需要等
最近去左二次,呢家一次过up相先xd
第一次下就12点半到,唔洗等位,直接坐低。今次叫左我每次到茶记必点既常餐,佢同平时既常餐一样,有多士,蛋,火腿,一个主食同野饮,而佢每道菜都有用心去做,唔系hea交货 多士加左牛油去烘,上既时候新鲜整起,超香,仲要比平时既多士厚,好有口感。鸡蛋都炒得好滑,而餐肉就系煎完再上,不算太焦。 主食系茄牛通,汤底不唔超浓超浓个只,但我反而中意佢较水既质地,食落先唔会好似食几啖就饱咁。另外牛肉好焾,似系新鲜牛肉去整👍🏻👍🏻 最后点左热朱,自己就觉得有啲太浓,饮到最底仲有啲粉未溶。如果粉少啲就好啲
成个餐38蛇,以呢个价真系好扺食
整体黎讲,佢食物既quality 都维持得好好,平日午餐不需要等位(但每次都几full,所以可能系我地lucky 次次都数洗等位),坐得都几舒服,有卡位同大枱,野食都上得好快,啱晒上班一族。而且难得既系呢家仲有啲廿几三十蚊既野食,所以都几中意呢间茶记,下次一定再再黎