2020-12-07
1996 浏览
终于都回归喇,新舖系另一座工业大厦,好近旧舖,1分钟距离左右。位于8楼既新舖,一出升降机转左就会见到个霓虹光管招牌。谂住入去应该冇错,点知𠮶个位置系厨房加外卖自取,店员就带我地去另一间房间。原来而家系用QR落餐加信用卡比$,除咗送餐之外其他步骤都不经人手。堂食呢个房间系独立房间,同隔离厨房系分开咗。男友当然点咗佢个招牌手打黑松露牛肉汉堡加薯条,而我就试意大利素菜芦笋云吞伴黑松露酱杂菌忌廉汁加温泉蛋。另外我地叫咗2杯即磨咖啡。堂食位置嘅设计简约,所有嘢都系自助形式包括餐具同埋有麦茶、热水、室温水供应。出餐时间好快,先上的意大利素菜芦笋云吞伴黑松露酱杂菌忌廉汁加温泉蛋,卖相超靓,吉一吉只温泉蛋,好治愈😌个黑松露酱忌廉汁唔太杰身,但可以挂系每粒云吞上面,好好味!我谂应该至少有10粒云吞加埋意大利青瓜粒、芦笋同杂菌伴在一起,十分饱肚!而个手打黑松露牛肉汉堡,面包上台微脆,生菜番茄生鲜,有少少酸洋葱连牛内一齐食,解油腻。牛内都有肉汁锁住,如果可以煎到佢微焦嘅话就会更加好味,反而我又食唔到黑松露嘅味道。薯条亦系我喜欢的fat chip, 不错!至于杯即磨咖啡就比较淡口。整体餐厅质素十分好,见到𠮶啲
整体餐厅质素十分好,见到𠮶啲外卖单都源源不绝,仲有佢有搞到会服务,咁高质的小店绝对值得帮衬💛
意大利素菜芦笋云吞
手打黑松露汉堡平薯条