2021-05-07
深水埗真系好多文青cafe 作系系深水埗长大住左廿几年嘅旧街坊见到呢个转变真系好开心以前深水埗就只有污糟同穷嘅感觉🌿今次黎到一间系以植物同塔罗牌为主题嘅cafe,平日中午店铺比较清闲 店员好仔细介绍menu 仲会拎篮俾得放野🌿餐厅门口系白雪雪加框 仲有一张打卡嘅长凳入口有一棵树 可以围住树边坐 树上面有一个好大嘅月亮🌕 我就拣左个位两样都望到 仿似系树下赏月1. 🌿cream brulee cappuccino 法式焦糖布甸泡沫咖啡 $50 (9/10)我好钟意佢有一个系列系用直觉, 选一张牌, 配一杯饮品感觉好浪漫💕饮落有淡淡焦糖布甸味 喜欢佢焦糖味冇盖过咖啡味 两者好match 我好钟意💕拉花都几靓 而且几大杯2. 🌿一草一木手工蛋糕 无常 系芝麻味芝士蛋糕 $68 (7/10)我承认我系俾个渐变色吸引左由白到黑 超级靓 加埋弯月碟真系好靓🌙味道方面 芝麻味好浓 都系少有嘅蛋糕味 我最欣赏个饼底 芝麻味好浓 脆口但咬落又有芝麻可以咬下 不过定价$68就偏贵 唔系好大旧除左蛋糕 仲有scone/bagel𠮶d但食物种类唔多当正餐食就有难度整体黎讲环境同野饮都好唔错,饮住咖啡放空一流。
作系系深水埗长大住左廿几年嘅旧街坊
见到呢个转变真系好开心
以前深水埗就只有污糟同穷嘅感觉
🌿餐厅门口系白雪雪加框 仲有一张打卡嘅长凳
我好钟意佢有一个系列系用直觉, 选一张牌, 配一杯饮品
感觉好浪漫💕
我承认我系俾个渐变色吸引左
由白到黑 超级靓 加埋弯月碟真系好靓🌙
不过定价$68就偏贵 唔系好大旧
除左蛋糕 仲有scone/bagel𠮶d
但食物种类唔多
当正餐食就有难度
整体黎讲环境同野饮都好唔错,饮住咖啡放空一流。好舒服
我系基于平日餐厅少人好舒适 咖啡又好饮 如果weekend多人就唔系同一回事🌚
味道:
服务: