2017-04-04
<Kazuki Bakery>🍁秋季限定-栗子挞🌰🔻💁🏻横切面好清楚见到有4~5层😍 🌸表面采用法国优质栗子蓉混合🇯🇵日本和三盆糖制作,栗子味天然甜度偏低,入口软滑,不是稠的质感👍顶顶有粒金薄大栗子👀🌸下层系鲜忌廉,但我本身麻麻地cream,不过唔系个种heavy cream,都几易入口。🌸中间夹左海绵蛋糕,质感软绵绵,但有少许干,cream同海绵蛋糕系我最5仲2嘅一层😂真系好传统蛋糕feel。🌸海绵蛋糕底下有d好似栗子蓉嘅薄层,但食到有d酸酸地,5知系咪混左d芝士🤔🌸之后就系抹茶芝士层🍵茶味都算出,但芝士个比例好似多左d🤔偏奶感酸酸地,质感偏厚实。🌸最后个牛油挞皮系最期待又最失望😩腍左嘅饼底,之前明明食过2次🍠紫薯挞都脆到弹开😣👨🏻不过我父亲大人食过都话唔甜唔腻,食完5会好滞。-底层有两种口味配搭:☕️咖啡朱古力或🍵抹茶芝士✌🏾️@kazukibakery#hkig #uhkfook #hkeat #hkfoodies #hkfood #hkfoodie#kazukibakery #wwhkfood
🍁秋季限定-栗子挞🌰
🔻
👨🏻不过我父亲大人食过都话唔甜唔腻,食完5会好滞。
底层有两种口味配搭:
☕️咖啡朱古力或🍵抹茶芝士✌🏾️