The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

《The Grill Room (铜锣湾广场二期) (铜锣湾)》我系The Grill Room嘅棒场客🤣尖沙咀食到铜锣湾,佢地搬左新铺之后环境又靓左格局又高级左😊🍝烩和牛番茄阔意大利面意粉嚟讲我最钟情阔面同番茄酱汁,酸酸甜甜会特别开胃,而且阔意大粉好易就挂到汁。和牛选用左油脂同肉相当均称嘅部份,一食落去食到满满牛油香得嚟唔会太腻👍🏻🥩 美国16安士USDA安格斯肉眼扒今晚系牛の日🤣唔觉意连点两样牛肉嘅菜式,不过和牛同肉眼带嚟嘅口感系截然不同,各有特色。五成熟嘅肉眼肉汁好好地保留左系扒入面,肉质嫩之余外面煎到有炭烧香,绝对做得出色!配菜嘅新薯口感好脆,有别于其餐厅嘅薯仔。值得一提嘅系每位点扒类食物嘅客人都可以按自己喜好拣心水款式嘅餐刀😍真系好贴心!🍸 Berry Well🍹 Smokey Passion机缘巧合我地被安排左坐吧台,见到调酒师不停系我地面前展示佢地出色嘅技术,我地都叫左两杯试试!两杯都系偏甜酸嘅味,一杯系白酒加上唔同配搭嘅鲜莓面头再加一层打起左嘅蛋白🫐🍓而另一杯就系Whiskey 配热情果,配搭出嚟令到食欲大增!如果你都想试下呢间食物质素同服务都令人好满意嘅西餐,记得bo

🍝烩和牛番茄阔意大利面

🥩 美国16安士USDA安格斯肉眼扒

🍸 Berry Well
🍹 Smokey Passion

如果你都想试下呢间食物质素同服务都令人好满意嘅西餐,记得bookmark定呢间餐厅,约埋三五知己一齐嚟试下👨‍👨‍👧‍👦

地址: 铜锣湾骆克道463-483号铜锣湾广场二期3楼3B号舖
和牛烩蕃茄阔意大利面
美国16安士USDA安格斯肉眼牛扒