2018-03-01
听朋友话佢去过一间西餐唔错,吃货P 又要带住CHICKEN 出动食食食。不过去到附近先发现朋友所指既西餐厅系位于尖咀酒吧地带,少去酒吧既我地黎到有少少突兀,不过我信佢既味觉~下层系酒吧,上到黎就系另一番景象,上黎到环境宽敞,别具格调,周围摆放左好多乐器,应该会有LIVE BRAND SHOW,但我地果日就未有野睇XP唔讲咁多,都系食饭最紧要~餐牌选择之多,好多都好想试试,而且图文并茂令我流晒口水!!几经挑选下就拣下以下几款,果然冇一款令我失望~牛肉墨西哥烤饼,另外配上酸忌廉 · 牛油梨酱 · 蕃茄沙沙三种酱汁,一碟有四块烤饼,烤饼馅料包括有芝士、牛肉、蕃茄等,烤饼煎至微脆金黄,入口松软,芝味浓郁,配上三款酱料,为味道带黎唔同感受。牛油梨酱口感软滑,味道带微酸;而蕃茄沙沙带著香草味,加上蕃茄既酸香,令人异常开胃。最后系酸忌廉,酸中带奶油香,令烤饼更香更吸引。烧原只法国黄油春鸡酿西班牙辣肉肠及意大利白豆伴薯条,呢个烧春鸡可以话系制作需时,即叫即制,差唔多等左20分钟左右,不过等待系值得~鸡皮烧到金黄,香脆可口,鸡肉亦好嫩身,食落去油份都唔多。切开裹面会见到酿左好多白豆等配料,伴菜既薯条香脆
吃货P 又要带住CHICKEN 出动食食食。
不过去到附近先发现朋友所指既西餐厅系位于尖咀酒吧地带,
少去酒吧既我地黎到有少少突兀,不过我信佢既味觉~
唔讲咁多,都系食饭最紧要~
餐牌选择之多,好多都好想试试,而且图文并茂令我流晒口水!!
几经挑选下就拣下以下几款,果然冇一款令我失望~
入口松软,芝味浓郁,配上三款酱料,为味道带黎唔同感受。
最后系酸忌廉,酸中带奶油香,令烤饼更香更吸引。
烧原只法国黄油春鸡酿西班牙辣肉肠及意大利白豆伴薯条,
鸡皮烧到金黄,香脆可口,鸡肉亦好嫩身,食落去油份都唔多。
切开裹面会见到酿左好多白豆等配料,伴菜既薯条香脆可口,唔错!
整体食落去口感较干,其他都好满意~
手拆蟹肉蟹粉汁自家制意大利粉伴鲜海胆,意粉口感弹牙,每条意粉都充满海胆蟹粉汁,
手拆既蟹肉蟹膏份量十足,蟹膏鲜香浓郁,配搭埋鲜甜不涩既加拿大海胆,味道出色,令人欲罢不能~
Sweeties Dream,奶香味浓,再带淡淡咖啡香,奶泡口感亦好细滑,本人几中意。