Happy Friday!几位同事约埋收工一齐去咗公司附近嘅House Fifty Eight,餐厅环境宽敞舒适,无论系室内定系室外露台座位,都有一种悠闲嘅氛围。呢度更有桌球同飞标玩,比我哋享受美食嘅同时增添乐趣,今晚我哋食完主食,再一边咬住蕃薯条同日本鳕鱼干脆脆,一边掟标,呢2款真系小食中嘅最佳拍档,一个咸脆,一个甜而外脆内软,令人一口接一口。明太子海鲜意粉酱汁浓郁,海鲜新鲜,意粉煮得软硬刚好。10安士美国肉眼扒唔系好厚,但有好大件,肉质鲜嫩多汁,煎得外焦内嫩,配上简单的调味,味道绝对出色。烤慢煮鸡肉与凯撒沙律配搭好好,鸡肉嫩滑,沙律清新,十分开胃。罗宋汤劲多料,汤底浓厚,配嘅牛角包非常松软。晚餐仲可以配搭朱古力蛋糕同餐饮,朱古力嘅滋味为呢餐划上完美的句号。特别一提,佢们嘅白酒忌廉煮蓝青口正在推广,虽然呢次未能一试,但绝对会成为下次嘅目标。总体嚟讲,House Fifty Eight提供了一个令人愉悦嘅用餐体验,期待下次再来!

明太子海鲜意粉酱汁浓郁,海鲜新鲜,意粉煮得软硬刚好。

罗宋汤劲多料,汤底浓厚,配嘅牛角包非常松软。

2024-10-11