2024-01-06 446 浏览
今日谂住揾啲实在嘅嘢黎填肚,终于喺梅光轩一饱口福啦!呢度嘅味噌牛油粟米拉面简直就系碗中宝,粟米粒粒饱满,𠮶啲甜,迫使你唔自觉嘅夹埋一大口!块牛油又大又香,化落汤入面,顿时周围香喷喷,好嗲!叉烧肉嘅部分,腍到讲唔出,一啖入口就消失咗,好过瘾!转个弯,试吓味噌海鲜拉面,香港限定呀!内容物,呀,攞嚟数都数唔晒——大块带子、蟹棒、叉烧,每样都新鲜味美到令人欲罢不能,尤其系𠮶半只蛋,温泉蛋嘅软绵简直讲唔出嚟啲滋味🤤!𠮶粒拉面得意得嚟,得我心水嘅弹牙口感。话说,份量多到食唔晒有罪恶感呢!倾倒捞埋嘅芝士饺子鸡翼,听落平凡,吃落却老香!芝士嘅浓郁,撞击埋鸡翼嘅香脆,相交叠出一幕幕美味场景,好到令人恨唔得多几个胃!最后,清甜嘅抹茶蕨饼出场,软糯中带点抹茶嘅微苦,令人回味无穷。真系一场美味嘅围攻,食得我心满意足,口袋仲唔洗太流血,梅光轩,我仲会再嚟㗎!👍🍜🥢