2018-04-09 610 浏览
在观塘开左好多新餐厅,周围都系港式茶记,cafe,我同个fd兜左十几个圈,都系去左呢间雅苑小厨,主要系因为午餐价钱合宜,d野岩食。呢间野食野既人好多都系地盆佬,好似得我地两个女人仔。好似正常茶餐厅,呢到有ABCDE餐8 个是日套餐,我地叫左梅菜扣肉同咖喱牛腩饭。呢到既中菜系好味d,个梅菜扣肉虽然好多够肥猪肉,但系一d都唔腻,好淋好入味,唔会有淡淡油我既感觉,只系会觉得好入味,第一次食到咁好味既梅菜扣肉!个梅菜都好入味,最后食哂成碟。又好味,又平,加热饮或例汤都系$48!咖喱牛腩饭个薯仔淋得尼又入味,呢个系港式咖喱,有好重椰汁,唔会辣,咖喱味唔系好重,唔会好咸,好滑,配饭一流!其实佢呢到出名既系牛什,牛腩,所以呢到个咖喱牛腩都好好味,唔会太多牛筋或肥肉。如果去要试有牛既菜