2019-10-27 1634 浏览
我最钟意嘅颜色就系Tiffany Blue,所以一知道Tiffany喺香港开咗cafe,即刻约个friend去食lunch。我哋系约星期六去,喺个app度冇得book𠮶日,所以我哋12:45左右去排队,13:05左右入得,都唔使排太耐。但下昼1:00之后就开始多人,因为tea set 2pm所以都多人排。首先见到全枱都系Tiffany嘅餐具已经好开心,真系好靓!😍😍😍我哋见好多人有点Statement Blue cocktail,我哋当然都要点一杯试吓。上枱嘅时候杯入边系一个蓝色棉花糖波波,侍应将cocktail倒落杯,溶咗个棉花波波,就变成一杯好靓嘅蓝色cocktail。杯cocktail 入口甜甜地,啱晒女仔饮。💙 食物方面佢哋有供应brunch同lunch,主菜二百几蚊起,我哋都有叫侍应介绍一啲菜式俾我哋。最后我地点左一个New York Breakfast,一碟蕃红花炖饭同埋一件New York cheesecake。New York Breakfast 有云朵蛋、猪肉肠、蘑菇、蕃茄、芦笋、薯仔粒粒同埋多士,好好食。😋蕃红花炖饭卖相好精致,个汁好creamy。👍🏻New Yor

New  York  Breakfast

蕃红花炖饭卖相好精致,个汁好creamy。👍🏻
返红发炖饭

New York cheesecake 好滑溜,点埋passion fruit jam 好正。🥰
New  York  Cheesecake

我哋2:30pm就要交枱,侍应服务都好好,一定会再去帮衬。
New  York  Breakfast
返红发炖饭