2019-04-10
星期日上左朋友屋企玩,玩完落楼揾野食,我地见到个名仲以为系西餐,原来系台湾野加甜品,咁就一于试下佢啦!🤤叫窝夫或者日式梳芙厘班戟加配饮品可以减$10😍 我地紧系叫1个面,3个甜品同小食一齐share🍀蓝。蝶豆花玫瑰荔枝梳打 ($20)3只色都好靓,打卡一流!搅拌完先饮,饮落唔会甜,系小清新嘅感觉🍀冻综合水果茶 ($28) 入面有苹果橙柠檬、草莓、火龙果同百香果籽,佢系柠檬茶底,最岩一路食炸野一路饮🤤🤤🤤🍀爱。芒芝芝 ($32)芝士味好重,芒果沙冰加埋芒果果肉,成个味好夹!🍀台式塩酥鸡 ($32)香脆嘅盐酥鸡沾左梅子粉,味道唔错👍🏻🍀酥炸花枝丸Q弹鱼蛋 ($32)花枝丸同鱼蛋炸到金黄色,全部都好弹牙!花枝丸入面仲有鱿鱼粒,好有咬口🍀酥炸猪排面 ($56)猪扒大大块,炸到好香脆!净食面都食到好重红烧牛肉味,高质!😋🍀炙烧焦糖布蕾日式梳芙厘班戟配奶盖海盐冰淇淋($86)呢个梳芙厘班戟好有空气感,入面软绵绵,而且好重蛋味,好有惊喜!面层仲有薄薄地嘅焦糖脆脆,必试 !👍 奶盖海盐雪糕咸咸地几特别 !🍀Oreo 起司蛋糕 巧克力流心日式梳芙厘班戟配豆腐冰淇淋 ($88)梳芙厘班戟震下震下,中间系朱
🍀蓝。蝶豆花玫瑰荔枝梳打 ($20)
🍀冻综合水果茶 ($28)
🍀爱。芒芝芝 ($32)
芝士味好重,芒果沙冰加埋芒果果肉,成个味好夹!
🍀台式塩酥鸡 ($32)
香脆嘅盐酥鸡沾左梅子粉,味道唔错👍🏻
🍀酥炸花枝丸Q弹鱼蛋 ($32)
🍀酥炸猪排面 ($56)
🍀炙烧焦糖布蕾日式梳芙厘班戟配奶盖海盐冰淇淋($86)
梳芙厘班戟震下震下,中间系朱古力流心,上面堆满左Oreo碎碎,几种唔同质感嘅野放埋一齐,口感丰富!3个雪糕入面我最钟意豆腐味,好清好香豆味😋
🍀珍珠奶茶窝夫配奶茶冰淇淋 ($68)
奶茶爱好者一定要叫返个,麻糬窝夫食落烟烟韧韧,奶茶味好出!仲有粒粒珍珠同芋圆,奶茶雪糕好香奶味