热辣辣嘅天气点都要个沙律开胃!首先叫左个和风刺身沙律 佢上面有切粒嘅三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼、三文鱼籽同蟹籽,配上生菜同沙律菜及果香醋,沙律菜新鲜甘甜,配沙律嘅鱼生更开胃醒神,份量好足两个人share!讲真,只系前菜嘅沙律都觉得师傅好有诚意!再嚟我地叫咗三款刺身,包括三文鱼刺身、油甘鱼刺身同当造既深海池鱼刺身。首先讲吓佢嘅深海池鱼,夏季佢地最鲜嫩肥美,果然入口甘甜,食完齿颊留香令人回味无穷,其次的油甘鱼刺身鲜美甘香,三文鱼刺身油脂分布平均,冇谂到小店食材用料咁新鲜。跟住落嚟佢嘅重头戏,包括海胆寿司、大拖罗寿司同平政鱼寿司。睇图都见佢嘅海胆军舰寿司海胆多到爆晒出嚟😋😋重点系我平时唔太食海胆因为觉得唔新鲜会好腥,但佢嘅海胆真系令我赞不绝口!入口果种果种鲜美甘甜既口感我返到屋企都记得!因为唔新鲜嘅,我绝对唔会食,再嚟佢嘅大拖罗寿司肥而不腻,入口即溶,呢个价钱绝对物超所值。最后平政鱼(成年既油甘鱼)产量极其稀少,佢肉质结实呈漂亮的淡粉珍珠色,味道和口感也均是一流,令人拍案叫绝!食完生冷野,冷气又吹耐左,开始叫番d热食!叫左萨摩赤鸡葱串、鹿儿岛黑豚肉芦笋卷串、烧牛舌串,串烧火侯岩岩好,调味到位,牛

食完生冷野,冷气又吹耐左,开始叫番d热食!叫左萨摩赤鸡葱串、鹿儿岛黑豚肉芦笋卷串、烧牛舌串,串烧火侯岩岩好,调味到位,牛舌够厚,鸡肉大葱相映成趣,黑豚肉芦笋卷甘香可口。 田乐烧豆腐系将日本空运豆腐慢火煎香再用高级日本面豉酱汁调味,豆香味道清爽嘅豆腐同浓郁香气扑鼻嘅面豉酱配合得天衣无缝,一个简单小食都可以做到咁嘅效果,一个字,绝!

最后我朋友实在太大食 再叫份海老天妇罗同海胆炒饭。海老天妇罗嘅虾好新鲜好够大只,天妇罗嘅粉唔会好厚但炸嘅火候啱啱好,食落口完全唔油,惊肥唔太食炸嘢嘅我都忍唔住清晒佢🤣

海胆炒饭好足料!海胆量多,成个炒饭香气扑鼻,火候十足,而且饭够干身,每一啖都食到海胆嘅鲜味。对食物有要求嘅我好饱好满足😎