餐厅: 慢理牆城
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-03-25 1404 浏览
呢间系我少数会不断encore嘅餐厅之一❣️作为一个标准环境控 呢间餐厅嘅环境同主题绝对满足到我而且仲有草泥马伴食 成餐饭都食得好开心呀😍******************************食物s:🥑牛油果忌廉蟹肉意大利饭 ($198) Risotto以颜色区分 我哋拣咗浅绿色嘅代表意大利饭中央舖上芝士薄片 以牛油果切薄片卷成一圈 再喺面上叠上蟹肉球 堆砌得好靓 好有心机💕牛油果好软熟嫩滑 熟度啱啱好 食到一丝丝嘅蟹肉 认真比足料😍呢度嘅意大利饭采用传统煮法 会较平时食开嘅偏硬口感烟韧好有咬口 仲索晒酱汁添 非常creamy而且饭嘅份量系非一般大 男仔食都够晒饱🤪将2位主角混和配料香菇、洋葱碎一齐食 好满足呀😋🦞原只大头虾龙虾汁扁意粉 ($208) 7️⃣色嘅意粉中 我哋拣咗橙色嘅代表🧡即叫即焗大约要等30分钟 但等待系非常值得大头虾大大只 未食已经闻到好香入口充满蒜香味❣️仲有好虾膏添😋焗嘅火喉掌握得啱啱好 令虾肉保持到最佳口感啖啖虾肉食落爽口弹牙 带有少少咸香味龙虾汁调味啱啱好 意粉亦好挂汁☕桂花鲜奶咖啡(热) ($50) 配合环境主题 我哋拣咗花草系嘅饮品🥀桂花鲜奶咖啡卖相精美
呢间系我少数会不断encore嘅餐厅之一❣️
作为一个标准环境控 呢间餐厅嘅环境同主题绝对满足到我
而且仲有草泥马伴食 成餐饭都食得好开心呀😍

食物s:

🥑牛油果忌廉蟹肉意大利饭 ($198)
Risotto以颜色区分 我哋拣咗浅绿色嘅代表
呢度嘅意大利饭采用传统煮法 会较平时食开嘅偏硬
口感烟韧好有咬口 仲索晒酱汁添 非常creamy
而且饭嘅份量系非一般大 男仔食都够晒饱🤪
将2位主角混和配料香菇、洋葱碎一齐食 好满足呀😋

🦞原只大头虾龙虾汁扁意粉 ($208)
7️⃣色嘅意粉中 我哋拣咗橙色嘅代表🧡
即叫即焗大约要等30分钟 但等待系非常值得
大头虾大大只 未食已经闻到好香
入口充满蒜香味❣️仲有好虾膏添😋
焗嘅火喉掌握得啱啱好 令虾肉保持到最佳口感
啖啖虾肉食落爽口弹牙 带有少少咸香味
龙虾汁调味啱啱好 意粉亦好挂汁

☕桂花鲜奶咖啡(热) ($50)
配合环境主题 我哋拣咗花草系嘅饮品🥀
桂花鲜奶咖啡卖相精美 好似艺术品一样❣️
除咗靓靓拉花外 仲喺表面洒上好多桂花碎
入口有咖啡香味 伴有桂花嘅清香味 感觉清新

值得一提系呢度嘅水系蝶豆花水
梦幻嘅紫蓝色系咪好靓呢?
不得不赞一下呢间餐厅嘅细心🫶🏻

环境:

采用我大爱嘅森林系设计 令人感觉舒适
大门口已经有可爱嘅傻鸭同羊迎接客人

场内怖满打卡位 仲有好多打卡道具可以借用
餐厅更不惜牺牲2个座位 比机会客人可以同动物共食
成个环境就好似乐园咁开心 充满童真💕

小结:

不论环境、打卡位、食物味道同服务 我哋都非常满意❣️
而餐厅嘅环境同主题绝对系我一访再访嘅原因🫶🏻
而一向注重服务质素嘅男朋友亦大赞餐厅嘅服务非常到位