2024-09-27
位于油麻地M1 hotel 1楼嘅慢理墙城,真系一间好特别嘅餐厅🌳。佢哋嘅设计以森林为主题,采用原木同绿色嘅主调,感觉好自然同埋舒适🍃。餐厅入面仲有巨型嘅环保树同架空嘅环保桥,真系好有心思🌿我哋嗌咗斑马2人餐,真系超丰富😋。首先系前菜,墙城小食拼盘配自家制蛋黄酱,入面有美式甜辣香脆鸡翼、德国肠、脆炸薯条、甜蕃薯条、Mozzarella cheese sticks同埋三角流心芝士🧀。每样都好好味,特别系鸡翼,外脆内嫩,配埋蛋黄酱真系一流👍主菜系慢落猪,系慢煮西班牙冰花酸梅黑毛猪串配甜蕃薯条🐷。串烤猪肉好嫩滑,酸梅嘅味道好特别,唔会太酸,反而带出猪肉嘅鲜味。甜蕃薯条亦都好香甜,配埋猪肉一齐食真系好满足🍠意粉方面,我哋拣咗明太子蟹肉扁意粉🍝意粉煮得啱啱好,唔会太硬亦唔会太软,明太子嘅咸香同蟹肉嘅鲜味完美结合,真系好好味🦀最后系甜品,西西里的柠檬向日葵🌻。呢个甜品真系貌相一流,酸酸甜甜嘅柠檬味道好清新,食完之后感觉好舒服🍋饮品方面,我哋试咗热情果冰茶同士多啤梨接骨木花乳酸梳打🍹。热情果冰茶好清新,唔会太甜,饮完好解渴。士多啤梨接骨木花乳酸梳打亦都好特别,士多啤梨嘅甜味同接骨木花嘅香味好夹,饮完
我哋嗌咗斑马2人餐,真系超丰富😋。 首先系前菜,墙城小食拼盘配自家制蛋黄酱,入面有美式甜辣香脆鸡翼、德国肠、脆炸薯条、甜蕃薯条、Mozzarella cheese sticks同埋三角流心芝士🧀。 每样都好好味,特别系鸡翼,外脆内嫩,配埋蛋黄酱真系一流👍
主菜系慢落猪, 系慢煮西班牙冰花酸梅黑毛猪串配甜蕃薯条🐷。串烤猪肉好嫩滑, 酸梅嘅味道好特别,唔会太酸,反而带出猪肉嘅鲜味。甜蕃薯条亦都好香甜, 配埋猪肉一齐食真系好满足🍠
意粉方面,我哋拣咗明太子蟹肉扁意粉🍝意粉煮得啱啱好, 唔会太硬亦唔会太软,明太子嘅咸香同蟹肉嘅鲜味完美结合,真系好好味🦀
最后系甜品,西西里的柠檬向日葵🌻。呢个甜品真系貌相一流, 酸酸甜甜嘅柠檬味道好清新,食完之后感觉好舒服🍋
饮品方面,我哋试咗热情果冰茶同士多啤梨接骨木花乳酸梳打🍹。热情果冰茶好清新,唔会太甜,饮完好解渴。 士多啤梨接骨木花乳酸梳打亦都好特别,士多啤梨嘅甜味同接骨木花嘅香味好夹,饮完之后感觉好满足🍓
总括嚟讲,慢理墙城真系一间好值得推荐嘅餐厅,无论系环境定系食物都好有水准,绝对值得一试👍