2023-04-22
🦌 𝔻𝕖𝕖𝕣 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟 🌳当日做完瑜珈去咗位于荃新天地嘅一间森林系餐厅食lunch🍴Lunch set可以选择 是日餐汤🍲 / 田园沙律🥗当日餐汤系忌廉蘑菇汤 另外配有蒜蓉法包🥖法包好脆好香口 沙律嘅蔬果都好新鲜 仲配咗我钟意嘅日式芝麻酱🔸比吉打焗海鱼柳•焗芝士帆立贝•明太子蟹肉汁 $138鱼柳沾上薄薄嘅蛋浆煎香 有2大件 配上明太子沙律酱又几match㖞 蟹肉新鲜 帆立贝铺满拉丝芝士🔸西班牙橡果猪扒•香煎大虎虾•香浓烧汁 $148猪扒非常厚 煎至脆边 大虾已经预先𠝹开 啱哂我哩啲懒人🤣薯菜除咗豆角 蕃茄 最特别系有紫薯泥🍠 好滑好甜 食唔停口🔸黑松露薯条 +$38粗薯条份量比想像多🍟 沙律酱嘅黑松露味好突出👍🏻 如果薯条炸得脆啲会更加好🔸法式柠檬挞伴雪糕 +$48柠檬挞上放有云呢拿雪糕🍦旁边仲有两粒蓝莓🫐 酸酸甜甜几开胃 🍋另外跟餐包一杯冻苹果茶/咖啡/柠檬茶/水 但我见佢地嘅特饮几吸引 就半价升级咗😎🔸冷泡水果茶🍹 (半价加配$34)足料又大杯 水果满满 饮到茶香 唔算太甜🔸绿岛奇遇🏝️ (半价加配$24)以青柠 金柑 柠檬汁调配 钟意酸嘅就啱哂喇餐厅以森林主题装修 落地玻璃设
当日做完瑜珈去咗位于荃新天地嘅一间森林系餐厅食lunch🍴
🔸黑松露薯条 +$38
粗薯条份量比想像多🍟
沙律酱嘅黑松露味好突出👍🏻 如果薯条炸得脆啲会更加好
🔸法式柠檬挞伴雪糕 +$48
🔸冷泡水果茶🍹 (半价加配$34)
足料又大杯 水果满满 饮到茶香 唔算太甜
🔸绿岛奇遇🏝️ (半价加配$24)
以青柠 金柑 柠檬汁调配 钟意酸嘅就啱哂喇
餐厅以森林主题装修 落地玻璃设计 门口仲有2个鸟笼打卡位 食物份量十足 食完真系托住𠮶肚走 睇嚟要上多堂瑜珈先得啦!🤣