2022-11-07
🎀尚鲜海鲜料理⭐椰子清鸡锅⭐鲜炸脆响铃⭐特尚手切牛⭐黑豚肉片⭐田园盛⭐四围饺尚盛 呢间餐厅主打单点火锅, 而我通常食单点火锅都好注意汤底, 但系都估唔到今次嘅椰子鸡汤底好有惊喜。首先好难得嘅系个汤系煮得好清甜, 饮到椰子嘅香味同甜味, 而且d 鸡肉亦都系新鲜鸡, 就算系汤入面煮左好耐都唔会干身。我同朋友真系忍唔住饮哂成煲汤、食晒成锅鸡先开始打边炉。 除左汤底之外, 佢嘅即炸响铃都系惊喜之作, 香脆美味仲有浓浓嘅豆香, 放落个汤左右各划2下, 食落超有满足感。 仲要讲下呢度嘅肉类质素都好好 , 牛肉同猪肉份量都好充足 。牛肉d 花纹几靓, 食落有充足嘅牛油香同浓厚肉味。而猪肉嘅脂肪虽然比牛肉多, 但系食落一d 都唔滞, 反而觉得猪肉嘅油脂如爽口, 配埋个汤底真系一流。 总括而言真系一间值得回访嘅餐厅。 Address:佐敦吴松街62-64 幸福商业大厦1楼1/F Gofuku Tower,62-64 Woosung Street,Jordan, Jordan港铁佐敦站 A 出口, 步行约5分钟#food #foodie #foodhk #foodiehk #尖沙咀 #美食 #尖沙咀美食
⭐椰子清鸡锅
⭐鲜炸脆响铃
⭐特尚手切牛
⭐黑豚肉片
⭐田园盛
⭐四围饺尚盛
总括而言真系一间值得回访嘅餐厅。
Address:
佐敦吴松街62-64 幸福商业大厦1楼
港铁佐敦站 A 出口, 步行约5分钟
#food #foodie #foodhk #foodiehk #尖沙咀 #美食 #尖沙咀美食 #佐敦 #佐敦美食 # #hkrestaurant #hongkong #foodlover #香港