2024-09-19
——————突然🥭杨枝甘露瘾起,🐻🐻❄️就喺📍铜锣湾📍揾咗2款杨枝甘露甜品食😆🥭杨枝甘露(有奶)$58呢个接近传统杨枝甘露🤣,甜度比较适合蚂蚁人🐜,芒果肉🥭又多又大块👍🏽都几足料🍧杨枝甘露冰$158入面嘅冰睇落白色,但其实有落椰汁🥥,整体味道偏淡。最上嘅芒果雪条偏酸,但咬完再食冰会有个对比,令冰嘅椰汁味出啲~因为材料比较分散,所以食落唔太有杨枝甘露嘅感觉。加上🐻🐻❄️系食咗上一个甜品先食呢个,就显得呢个比较淡,唔钟意太甜嘅可以叫~P.S.个冰份量好大,其实两个人share都够🤣今次🐻🐻❄️净系食咗小食就嚟,先食得落2个甜品🤣结论:已经第二次嚟甜姨姨,虽然今次个冰唔太啱🐻🐻❄️口味,但都会再回访🤣因为佢哋啲冰真系几有创意😆
🥭杨枝甘露(有奶)
杨枝甘露(有奶)
🍧杨枝甘露冰
杨枝甘露冰