2024-08-26
其实全港嘅楚撚记分店我都食过😂因为真系好食啰😂环境就系走经典旧式大排档风格,绿白相间嘅设计充满怀旧感。🌟菠萝拔丝咕噜肉(梅头)$119佢个噱头就系有一嚿非常巧厨艺嘅拔丝,店员亦都有教我哋食出去趁热嘅时候咕噜肉配搭少少拔丝,但系实行起上嚟发现拔丝太难拔了!😅所以去到第三嚿我哋就放弃咗😂咕噜肉外脆内软,有肉汁得来肉质好腍,酱汁酸酸甜甜好开胃🥰不过价钱对比之下觉得食返京都骨会好啲🤣⭐️镬气豉椒炒蚬 $105份量都多,味道对板,蚬肉冇沙,不过唔够热😩虽然餐牌写住系辣但食落唔觉🙌🏻下次唔洗叫🙌🏻🌟飞天通菜煲 $92好大份,好够热,好惹味🥰入口有咸香嘅海鲜味,通菜保持爽脆!好食!推介🎉-⭐️是令糖水今次嘅糖水系红豆沙,之前有食过荃湾分店系番薯糖水,所以日日唔同?🤔味道正常,唔多红豆,唔会太甜🙌🏻为晚餐做一个完美句号😋-整体来讲,感觉肉类相对细碟啲,价钱正常😗温馨提示,餐厅系有糖水送㗎,想食嘅记得问店员攞,忙起上嚟未必会主动俾客,其次就系记得要book位啊🎉
佢个噱头就系有一嚿非常巧厨艺嘅拔丝,店员亦都有教我哋食出去趁热嘅时候咕噜肉配搭少少拔丝,但系实行起上嚟发现拔丝太难拔了!😅所以去到第三嚿我哋就放弃咗😂咕噜肉外脆内软,有肉汁得来肉质好腍,酱汁酸酸甜甜好开胃🥰不过价钱对比之下觉得食返京都骨会好啲🤣 ⭐️镬气豉椒炒蚬 $105
份量都多,味道对板,蚬肉冇沙,不过唔够热😩虽然餐牌写住系辣但食落唔觉🙌🏻下次唔洗叫🙌🏻 🌟飞天通菜煲 $92
⭐️是令糖水