2019-09-10 681 浏览
上开上面38/f间Cocktail bar经过18/ f好几次,终于一个人胆粗粗行入去试下,先知道原来佢哋大部份座位要预订(其实成间铺都系得10几个位),点知店员都好好俾咗个近窗口嘅位我。点左师傅发板嘅12件寿司组合,由一杯一碟,到每一件食物嘅次序同配撘,都系超级无敌有心思。师傅会好用心咁讲解,亦都会因应你嘅口味作出适当嘅调整。虽然价钱有点贵,但系我觉得与其食几餐陈腔滥调嘅日本餐,我宁愿花多些少钱食餐好嘅12件寿司都好特别,要逐件讲真系有排讲,整体来讲每件寿司口感都好新鲜,就算同出边同一样嘅嘢,口感都好唔同。而且师傅好善于利用配料(例如系鱼生上面加乌鱼子碎、鱼肝酱、柚子碎等等,会配搭出好有立体感嘅味道)。成餐饭食咗差唔多两个钟,系一个超级好嘅体会,有机会都会带女朋友过来