2022-03-17
我系附近返工,寻日同同事去买外卖,因为话呢间好好食,但收钱个女人对我同同事既态度已经劲差,又唔出声我地咪嗌餐,佢一句「你等等我落紧单!」咁我同事谂住讲餐编号,点知佢又劲差咁讲「下次你讲食乜得架啦下,唔洗搅其他野!」之后我同事已经嬲紧,到我买佢又落完单掉低张单我点知系咪俾我,我咪问张单系咪我?佢答我「系呀!咪边个架?」我真系劲多粗口系心了!😡😡到今日再去食,佢既态度一样咁差!又唔讲几钱又唔数钱就收入银头又唔找钱,我话几钱架我俾$80你啵?!佢话$60得架啦,我话咁你攞哂我$80?!佢话「你肯定呀麻?!我唔会数钱架!」我心谂系你问题姐唔数钱!找啦!之后佢找$10我心谂,岩岩唔系话$60咩?我再问佢佢又闹我,「我岩岩唔系俾$20你咩?!我俾返$20你架啵!」我心谂我成身得$80,要唔要俾你搜下呀?!我当时唔知点解禁住自己唔好发火,仲同佢讲唔好意思,而家我真心想返去小佢!!!!返到公司睇仲见到佢俾少一包檬汁我!以后都唔会再食!