2017-08-16
Dinner Set for Two 包 2 snacks,2 main courses,仲有餐饮都系 $300 左右。部份餐厅嘅套餐份量会比起平时细,所以你可以享用较优惠嘅价格。Applegreen 呢个 2 人餐每道菜嘅份量都同 a la carte 一样!小食拣咗焗薯皮同沙律。我叫咗我每次嚟都会食嘅香橙脆脆沙律,喜欢佢嘅 citrus 味道够开胃,大量脆脆又好有口感。Main course 拣咗 pizza 同 steak & fries。薄派 Pizza 做得好出色,材料充足所以每一啖都食到海鲜,酱汁加咗 custard 芥末酱味道酸酸甜甜嘅,上面仲洒咗脆脆添!Steak 就做得一般啦,吸引嘅反而系伴菜用咗烤菠萝。你知道啦,烧烤过嘅菠萝系特别甜架嘛!虽然我哋 2 个都系大食怪,最后都系打包咗半个 pizza 返屋企,可想而知,我绝对有理由相信,佢果个所谓 2 人餐系足够 3 个人食嘅。