2020-10-29 219 浏览
而家系食大闸蟹季节,约咗朋友去湾仔会展中心八楼的大都淮扬中菜食大闸蟹餐。这里环境宽敞 ,装修设计高雅,令人感到很舒服, 靠窗的位置还可以睇到湾仔嘅夜景呢! 如果来品尝大闸蟹,最好预先订位,因为都几多人订位㗎。我们享用嘅系大闸蟹飨宴, 餐前先有少少嘅水果,哈密瓜火龙果。食大闸蟹之前先来一碗雪燕菊花豆腐羹,雪燕都唔少,唔怪得平日都座无虚席,豆腐都好香滑,卖相好靓。跟住是蟹粉小笼包,蟹粉新鲜小笼包皮薄,不错。冷盘有灯影鱼片,鱼片香脆微甜,冰宫肴肉淡口健康。大闸蟹真系名不虚传,黄毛金爪,非常高质,啱啱端上嚟的蟹热腾腾,𠮶啲蟹膏好多,爆晒出来,香浓无比,性价比好高。 大闸蟹公起码有5两,每人2只,蟹乸细只啲,每人一只,都有三四两,而且有陈年雕皇饮,先至498蚊真系抵到呀 ! 用云闪付银联二维码付款,消费净额$500或以上,送$50现金券(下次惠顾使用)。除咗有大闸蟹,仲有两只雪里红手剥鲜虾,虾肉好鲜甜, 冇谂到雪菜系可以配搭鲜虾,是那么适合的。原只鲍鱼葱油拌面, 鲍鱼有鲍鱼味,面就好林滑, 份量唔太多,但系成个餐食少少面就有饱肚嘅感觉, 最后来一客洋薏米黑芝麻汤圆, 而家大家都需要健康,所以佢

跟住是蟹粉小笼包,蟹粉新鲜小笼包皮薄,不错。

冷盘有灯影鱼片,鱼片香脆微甜,冰宫肴肉淡口健康。

原只鲍鱼葱油拌面, 鲍鱼有鲍鱼味,面就好林滑, 份量唔太多,但系成个餐食少少面就有饱肚嘅感觉, 最后来一客洋薏米黑芝麻汤圆, 而家大家都需要健康,所以佢都系符合客人嘅要求,唔会做到好甜,但系有香浓嘅芝麻味,一试难忘,都推荐大家嚟食。