2024-08-20
最近呢间「泰」做泰国菜冻锁全城,就座落喺旺角,交通方便到爆,仲可以一边行街一边食饭,真系太好啦👩🏼🤝👩🏽。今次我哋一行六人一齐去试佢嘅特色菜式:《泰式生虾刺身》🦐哇嗱,跳出咗日本菜嘅框框,原来虾仔又可以咁食!虾肉新鲜弹牙, 搭配上配料嘅辛辣,真系咬落去「挑战舌尖的极限」呀!《腌酸辣凤爪》🌶️凤爪处理得刚刚好, 黑亮亮的诱人光泽,一口咬落去,先是香辣滋味,跟住系凤爪嘅Q弹,真系过瘾!《咖哩炒虎虾》🦐只只虎虾肥美,彩虹色嘅外皮真系吸引人!窝里挖嘅咖哩味与虎虾嘅鲜甜完美结合,做成咗呢味好事之作。《椰汁珍多冰》🍹甜而不腻嘅椰汁加上琳琅满目嘅珍珠,饮落去瞬间清凉全身,解辣又好味!同朋友一齐分享美食,倾下计,讲下笑,真系物有所值👍🏻,「泰」绝对值得你我再三造访。最紧要嘅,交通方便,无论你住喺边度,去到旺角就系一站地,相信「泰」,一定会做到你食好玩好🎉。
《泰式生虾 刺身》🦐
哇嗱,跳出咗日本菜嘅框框,原来虾仔又可以咁食!虾肉新鲜弹牙, 搭配上配料嘅辛辣,真系咬落去「挑战舌尖的极限」呀! 《腌酸辣凤爪》🌶️
《咖哩炒虎虾》🦐
只只虎虾肥美,彩虹色嘅外皮真系吸引人!窝里挖嘅咖哩味与虎虾嘅鲜甜完美结合,做成咗呢味好事之作。 《椰汁珍多冰》🍹