2019-11-26 2480 浏览
💁🏼‍♀️日式烧肉omakase*呢间烧肉特别之处主要食和牛前腿肉🐂都系一啲较稀少既部位 出面好少食到🙂 当日由厨师发办食了7款肉 留意番每款肉只得一块😂🌟Omakase Kiwami极 $820/ppl呢个set既特别之处就系有个和牛海胆饭 牛肉选用了最顶级及稀有既chateaubriand🐂是肉质最柔软细腻的部位 肉味浓厚😍 坊间只有极少数烧肉店会提供 十分矜贵🤤烧好后加上海胆 回味无穷😋😋 另一款比较好食的肉是misuji同daisankaku 亦系传说中既3秒牛❤️每边烧三秒就食得!油香非常出色👏🏻其中一款系同铿鱼汤汁一齐食 浸左落左汤度会清淡少少 不过铿鱼汤就好香🥰呢三款就正正常常净系食个set唔够 所以另外嗌多咗个chef kimura yaki😍睇相时已觉得好吸引!呢个系must order既名物!咁大块牛都系每边烧3秒就食得😋 牛肉油脂分布均匀 入口超级嫩滑!🤤个人好钟意点蛋汁食既烧肉 因为肉既香味同口感都会大大提升👼🏻另外嗌左个日本生蚝 红色既系泡菜酱汁 食落辣辣地几特别 不过我都系钟意清淡版多啲🤪总括而言牛肉好食 但价钱偏贵 但都值得一试既!当日庆祝生日 但都冇收切饼费
💁🏼‍♀️日式烧肉omakase

🌟Omakase Kiwami极 $820/ppl
呢个set既特别之处就系有个和牛海胆饭

呢三款就正正常常

总括而言牛肉好食 但价钱偏贵 但都值得一试既!当日庆祝生日 但都冇收切饼费 抵赞!😝😝
庆祝纪念
生日