2024-08-29
今晚又想食好食嘅港式鸡煲火锅,所以嚟咗呢间位于太子嘅「米走鸡」!✨ 火焰麻辣鸡煲。为晚餐添上一把火🔥🔥我想讲嘅系佢真系好好好食🤗🤗 麻辣味调到啱好,再加上肥美嘅鸡肉,鸡肉煮到外皮烧香,但肉质好juicy,重点系啱啱好辣,真系食得好爽!🤠✨ 煲仔饭配竹笙墨鱼滑,真系惊喜到我!🤭佢地卑嘅量好足,料都好香!竹笙嘅口感好Q弹,再加上墨鱼滑,每一口都好似滑入喉咁,爽口又香滑,完全冇得顶!✌🏼✨ 乌卒卒黑松露手打鲜墨丸。黑松露嘅香味实在太吸引人啦!再配香滑墨鱼肉丸,好夹!每一粒嘅大小都好平均,唔会话呢粒大个粒小,真系整得好好,每粒肉丸都好有弹性,松露香味十足,食左好难忘!✨ 最后点左会莴荀片滋润下火,完美结束咗呢一餐!食完之后口感清新,配上新鲜嘅莴荀,令我完全无法抗拒!真系要比师傅个个赞!👍🙆♀️总括嚟讲,「米走鸡」嘅鸡煲好独特,味道麻辣醇厚,价钱啱口袋,再加上佢卑份量好足,真系食得好抵!