2016-11-14
男朋友生日,谂住同佢食好啲,自己都受惠经朋友介绍下黎左呢度,我早一个星期到订位。八点零钟去到,全场差不多满座,有bar枱位,亦有四人枱。我地两个,安排左坐bar 枱。餐牌都好多野食,有海鲜二人餐、肉食二人餐、烧物、刺身等,花多眼乱。本身想食毛蟹,见其他食评家都推荐二人餐,就唔谂甘多,叫左肉食二人餐。(但如果你无物所谓,可以叫厨师发板)海鲜二人餐刺身九格前菜一上枱见到就心花露放!好别致!九格上面既小食都唔同,有冻豆腐、螺、中华沙律、叶左既蒜头等等。本身唔食蒜头,但左下角呢个蒜头令我喜出望外!!佢酸酸地,好脆口,有啲似食“”桥头“”既感觉,好开胃,食完个口都唔臭左上角既螺又系好好味,个螺充满住咸咸地既酱油,但唔会太咸,螺肉一吉就拉到出黎,冻冻地又爽口!右下角果个唔知叫咩,但又系好爽脆,好似食紧叶萝卜甘睇反其他食评,同佢地既食物有啲唔同,估计系会不时转食物。呢九格每样都有佢既味道同口感,一次过可以满足几个愿望!!每个人前面都有一个小锅,细细个好得意!卫生得黎又快滖呢个系昆布汤底,好香昆布味。酱料有两款,一系寿司果只豉油,较甜,另一款以为系平时食开既麻酱,但佢好重花生味,应该系花生酱?鹿儿岛黑
餐牌都好多野食,有海鲜二人餐、肉食二人餐、烧物、刺身等,花多眼乱。本身想食毛蟹,见其他食评家都推荐二人餐,就唔谂甘多,叫左肉食二人餐。(但如果你无物所谓,可以叫厨师发板) 海鲜二人餐 刺身 九格前菜
系咪真系鹿儿岛黎我唔识分,但就确系好味!师傅提我地放落滚汤后十秒到就要起,咪会太老。我地梗系听话啦!望落去啲肉好瘦,无物肥,但食落肉质一啲都唔鞋!无肉酥味,好新鲜,仲有啲爽爽地既感觉!昆布汤有啲味,所以唔洗点酱都好食!
成只上!大过手掌!好吸引!!师傅已经切好晒,只需落汤滚一阵就得!成只蟹好好肉,蟹壳好软,好容易就拆到晒啲肉出黎食。蟹肉好鲜甜好嫩滑!完全唔需要点酱油,原汁原味更好食!蟹盖最尾连乌冬一齐放入汤滚,吸收埋啲蟹膏精华,正呀!!
果冻滑,红豆绵!