2023-01-04 1830 浏览
为朋友庆祝生日,OpenRice搜寻见到有不少好评就试一试。前一日WhatsApp问定你食乜,预备好食材,睇Menu都有啲期待。准时去到,一开门劲劲劲嘈,我睇op嘅相都知有较多位置,但冇谂过嘈到咁,可能楼底矮 + 室内,啲声困住晒嘈过大排档。前菜系沙律,我哋两个都拣咗意大利杂莓果醋海鲜沙律,劲大个沙律兜摆上台,冇美感可言。到龙虾汤,稀过水。中间嘈到好难顶,可能我地黑仔,遇到两台中年客狂欢畅饮。期望主菜会加番啲啲分啦,一上台,哗⋯ 烧澳洲M8和牛肉,卖相已经唔得,肉质还可以,但好普通,仲要啲旧牛肉系另加$60。打算食完甜品快啲走,啲评语唔知系咪有啲打手,讲到个cream brûlée 好好味,好滑。夸张失实!失望到极点。咩自制雪糕同cream brûlée 都系完全冇味。每人$440 + $60和牛再加一,夹埋两个人大约$1100,佢呢啲价位其实都冇太大期望,唔系话难食到呕返出嚟,但真系完全唔值,食物唔出色、环境差、冇service,似系二百零蚊货色。

到龙虾汤,稀过水。

中间嘈到好难顶,可能我地黑仔,遇到两台中年客狂欢畅饮。