2024-03-02 448 浏览
做店唔好咁过份。间中会到店食烤鱼。今次两个人想试鸡煲。用手机落单,叫了1只鸡的鸡煲。煲很快到,大约10分钟。感觉是很细分量。但明白1只鸡,不同店家都会有大只点或细只点的,都接受。但食落去感觉唔对路,鸡颈有10件,没有一件鸡胸肉或鸡脾肉,都算可能只鸡非常细只,条颈又长。之后再出现5只凤爪半个鸡头,只有1只中翼,成煲野食完。真系忍唔住,非常平和,抱住好奇心情问店员,是否比错左半只我,因为得半个头,1只中翼。店员望都唔望,落左楼下找店长,过左一阵回来。回应,唔会,系1只架啦,1只鸡系咁。咁点解会有5只脚10件颈同半个头得1只中翼呢。店员:只鸡系咁的啦。我仍然好和气咁问。叫1只,你完全唔放个鸡头落去,我都冇咁大质疑。你放半个。店员就唔高兴咁讲, 再俾多啲畀你咁好唔好。我话算,最多以后唔会再来。以免努气。其实价钱都唔系特别平。咁做生意,完全冇诚信。员工态度差,相信主要系店长态度影响。呢间店公司都有几间分店,不知是否个别店舖问题。以前都会每个月食一两次烤鱼,但经过今次,绝对唔会再去食。
做店唔好咁过份。

间中会到店食烤鱼。今次两个人想试鸡煲
店员就唔高兴咁讲, 再俾多啲畀你咁好唔好。
我话算,最多以后唔会再来。以免努气。

呢间店公司都有几间分店,不知是否个别店舖问题。
以前都会每个月食一两次烤鱼,但经过今次,绝对唔会再去食。
煲内份量极小。而且不会是完整一只鸡,随便俾野你。
得半个头
所谓1只鸡,出来的骨头。唔计个头,都系得1只中翼。
2024-01-20