2022-09-23
约朋友食lunch 聚下旧,就系冲著呢度嘅avocado toast 嚟😎🌟Avocado toast 2.0 🥑同平时见开嘅完全唔同,toast同料分开上,自己调配份量。Avocado质地啱啱好,唔会过生或过熟;配搭切粒西班牙辣香肠、burrata cheese、流心蛋黄、芒果茸,全部夹埋一齐令个avocado toast 充满层次感🤤自己砌嘅toast亦唔会好似其他地方嘅食到劲狼狈,边食边跌🤣大赞👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽🌟Breakfast Carbonara🍳系充满惊喜嘅卡邦尼意粉🤩首先bacon系厚切原片上(真系breakfast见到𠮶种),而唔系切成细块,食落冇平时咁方便,但煎到香脆嘅bacon沾上卡邦尼汁又系另一种享受😌半熟脆边蛋又系另一个惊艳位,蛋汁配上浓浓嘅芝士,可以讲得上系我食过最creamy最rich嘅carbonara 😍大赞again👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽叫咗呢两样已经食到极级饱🤣走咗之后,仲系忍唔住回味☺️☺️已经马上推广咗俾其他牛油果粉🤭📍Doubleshot by Cupping Room (中环)中环苏豪荷李活道49号鸿丰商业中心1楼
🌟Avocado toast 2.0 🥑
🌟Breakfast Carbonara🍳