2019-08-15 111 浏览
星期三嘅午饭时间,又一次嚟到天水围T Town食嘢,上次已经有缘食过一次呢间九份十分,印象非常深刻,系十分满分十分嘅好食!👍🏻入到餐厅内见到环境都非常整洁,墙上有一幅画系画咗台湾十分老街嘅景像,配合返餐厅嘅主题,即时有一种令人去到台湾旅行嘅感觉👍🏻餐单简洁清美,午餐时间另有午餐餐牌。今次我有少少肚饿,所以首先点咗佢哋招牌嘅红烧牛肉面(幼面),然后追加咗一份盐酥鸡粒,叫咗一份小吃系蚵仔煎,最后饮品点咗杯胚芽珍珠奶茶😋餐厅上菜嘅速度非常之快👍🏻呢样嘢好抵赞。牛肉面汤底非常够味,有微辣,如果怕辣嘅朋友仔可以事先讲定走辣。牛肉煮到非常入味软𩠈,而且份量都唔少,另外配菜都好足料👍🏻红白萝卜都有滚刀切件,有小棠菜、酸菜,完全还原台湾味道👍🏻面都煮得刚刚好,面质软硬适中,以呢个平民价钱食到呢碗牛肉面简直可以话系明星级🤩另外盐酥鸡粒跟餐价只系加$8咋,份量都唔少,趁热食外脆内嫩,肉汁依然保留住,鸡肉一d都唔会柴,而且完全唔油腻,CP值爆灯👍🏻蚵仔煎好特别地用咗个煎pan上菜,蛋饼食落嫩滑,揭开可以见到入面蚵仔非常足料👍🏻而且好鲜甜,价钱都唔贵,非常推荐一试👍🏻最后埋单食咗咁多嘢都系大约$120,简单系

红烧牛肉幼面

追加盐酥炸鸡粒

蚵仔煎

肛芽珍珠奶茶

最后埋单食咗咁多嘢都系大约$120,简单系高质份量足价钱值👍🏻呢间餐厅必定要再回头光顾😍
红烧牛肉幼面
追加盐酥炸鸡粒