2016-11-12
行过山林道, 始终都系对火锅念念不忘。见到粤廷轩话全新改革,一于一行,为食四人入去试一试直接入煮题!老土都要讲一句,打边炉最重要紧系汤底。睇餐纸见选择甚多,由最高贵佛跳墙,到最清食鲜味既清汤都有。价钱当然都有平有贵,风俭由人。黑松露菌皇汤底但由于本身自己系一个黑松露控, 一见到就即刻忍唔住要叫黎试下。 一黎到睇真佢真系用黑松露切片!淡淡青香,超赞!海胆拉北海道牡丹虾唔需多讲,新鲜! 一放入口海胆既鲜味即刻融哂系口! 必试黑松露炸饺等紧黑松露汤底滚起时, 作为一个黑松露爱好者,黑松露炸饺绝对都系必需。 店员细心讲解每一款饺子都系自家制, 一食入口 食得出系有用心。 食完一碟真系忍唔住想叫多一碟, 但系知道好戏在后头。 一围边炉,通常都总会有几个牛魔皇! 细心店员再度出场, 为我地讲解每一个唔同部位既特质,推介佢地既尝牛尚品,有齐牛肉各个部位。 卖相满分。 唔同部份放系塔既唔同位置,一目了然。一次过试哂成只牛最好食既部份!听过人讲, 通常牛肉好食既店家, 其他野都唔会差得去边, 所言非虚阿。期待下次试埋猪肉版既猪八戒拼盆。A_A打边𬬻只系得牛肉又点得呢? 周边丸饺亦绝不是得闲之辈,之前店员
见到粤廷轩话全新改革,
一于一行,为食四人入去试一试
直接入煮题!
老土都要讲一句,
打边炉最重要紧系汤底。
睇餐纸见选择甚多,由最高贵佛跳墙,到最清食鲜味既清汤都有。
价钱当然都有平有贵,风俭由人。
淡淡青香,超赞!
唔需多讲,新鲜! 一放入口海胆既鲜味即刻融哂系口! 必试
食完一碟真系忍唔住想叫多一碟, 但系知道好戏在后头。
一围边炉,通常都总会有几个牛魔皇!
一次过试哂成只牛最好食既部份!
期待下次试埋猪肉版既猪八戒拼盆。A_A
打边𬬻只系得牛肉又点得呢? 周边丸饺亦绝不是得闲之辈,
唔好睇佢平平无奇
另一推荐-极脆鲩鱼圈
可见师父细心之刀功
油香、弹牙、无骨
极正
主角出场
鸡油花雕蛋白蒸水晶蟹
去到最后当然要试埋招牌菜
见到蟹膏,立即要求追加手打乌冬。
鸡油花雕既香、蛋白既油、蟹膏既甜、精华全部落哂去乌冬底。
交哂蟹肉俾友人, 我只顾狂扒蟹膏乌冬。
胆固醇?唔理得佢咁多啦。
好满足。
估唔到除左九龙城, 山林道都有咁正既水晶蟹可以食到。
下个月友人又生日……………A___A