2022-11-16
好耐无食过 #泰国菜 ,所以见有限时优惠,星期六嚟咗呢间楼上铺试吓!餐厅嘅门口有张吊椅比人打客,餐厅内亦有好多好有特色嘅黄色波波灯,仲播住泰文歌;以楼上铺来讲,环境都几舒适优雅,适合同亲友聚餐,慢慢坐、慢慢食都唔怕🤗我哋慢慢坐、慢慢倾到到咗员工放饭时间,发现无论系呢度嘅侍应生定厨师都系泰国人,唔怪得啲食物味道咁正宗啦,加上精美摆盘,真系 #打卡 一流😍因为有你 二人套餐 限时优惠398 (原价$550)🎡幸福摩天轮有齐泰式生虾、酸辣凤爪、青木瓜沙律以及鸡枣糯米肠。泰式生虾大只又弹牙,但有啲好辣。最印象深刻系青木瓜沙律,因为最近喺其他餐厅食咗个好难食嘅青木瓜沙律,但呢度嘅青木瓜沙律都几好食,唔会又生又硬🤣🦀主菜选一喺黄咖喱软壳蟹配农夫包/招牌泰式青芒鱼/经典泰式海南鸡(半只)之中,我哋选择咗最前者。四大件软壳蟹炸得香脆唔油腻,令人赞不绝口!但最值得一赞嘅注满农夫包嘅黄咖喱,唔辣但非常香口,无论要嚟点软壳蟹定点面包,甚至系捞饭、捞面,都超级好食,如果唔系份量咁多,真系想食晒佢🤰🏻🌶汤类:冬阴功海鲜汤越饮越辣但非常惹味。有弹牙嘅虾、青口、金菇、车厘茄同劲多香料,够晒足料同有诚意😋💚甜品:椰汁
因为有你 二人套餐 限时优惠398 (原价$550)
🎡幸福摩天轮
🦀主菜选一
🌶汤类:冬阴功海鲜汤
💚甜品:椰汁西米糕
椰汁西米糕个椰汁味清香,细细件唔会太腻,作为一餐嘅完结就最好不过👍🏻
🍯饮品:青柠梳打/香茅姜蜜
冰冻嘅青柠梳打同香茅姜蜜系解辣嘅好帮手,如果味道再浓郁啲就更出色啦☺️