2019-08-28
近年劲兴食蒸气火锅 平日行过韩国街都系揾韩国野食 但今日男朋友竟然话唔想食韩国野 难得畀我揾到喱到楼上有间海鲜火锅!可能因为呢度系楼上铺 环境超宽敞 而且店员好热情 一坐低就自动自觉行过黎 👍🏻👍🏻餐单方面呢度有好几样套餐可以简 我地拣左既翡翠海中宝套餐劲抵食啊 有黑松露蒸蛋 鲍鱼 带子 虾 贝壳类 仲有蟹! 店员先为我地铺上劲厚肉嘅冬瓜同金华火腿做底 喱个搭配好好 咁清既汤底用来蒸完海鲜 一定超甜 店员为我地一层层摆上材料帮你计埋时 仲会分埋上碟 做食客嘅咩都唔使理坐低等食就得啦套餐有劲多野食虽然系套餐但系海鲜绝对系一啲都唔细份 而且劲新鲜 就咁蒸完点豉油食都好好食 当然到归功于店员控制火候细心 一秒都冇多冇少最精华嘅梗系蒸完海鲜之后啖汤啦 吸收左唔同海鲜嘅鲜味 冬瓜汤本身入面材料亦好多 煲起既色泽超清冇油浮起 蒸完海鲜仲有桶蚝 黑豚肉 四宝丸打边炉 劲满足吖 咁都只系398一位 超抵食成餐饭食完都要两个钟 慢慢蒸慢慢食 每样野都系新鲜出炉 最啱就系成大班朋友食饭倾计啦
套餐有劲多野食