2009-02-01 7 浏览
一直系食家梁家权先生的fan 屎, 佢每次"捐"窿"捐"罅而揾到既推介都唔会令我失望.今次都唔例外,各位如果钟意homemade果仁曲奇, 其实唔一定要食个啲劲排长龙又要2个星期前预订既舖头..呢间系奥海城附近小街既饼舖, 虽然比较隔 sip, 但系胜在食到师傅既诚意, 用料一流, 入到去迎舖头见到一个透明玻璃门小雪柜摆满新鲜材料, 杏仁片啦, 果仁啦, 朱古力啦...食开曲奇既都知道,有果仁既曲奇一定贵好多, 但系呢个老板一啲都唔吝啬, 榛子果仁曲奇 $20 一包, 够精致, 唔会好甜, 唔肥腻, 啱啱好, 最紧要好多榛子铺满曲奇面...一罐曲奇$50, 个size 好似细咗啲, 不过对于一众为食, 但系食多两块朱古力又话要减肥既OL就啱哂啦... 仲有非常值得一提既, 就系佢地既包装绝不马虎...尤其个铸有Francesca & Giovanni 名个铁罐, 简单得嚟又好 high, 所以新年送礼最fit...我忍唔住一次买四盒, 姑姐都问我向边 "树" 买.. 话我有 taste ..haha

$50 (其他)