2017-10-22
听朋友讲庙街有间好好味既榴梿甜品小店,所以我今晚就好即兴咁去寻找榴梿既踪迹。呢间甜品小店系系庙街1号近油麻地地铁站C出口,几分钟路程,地点方便易揾。佢系属于街头小店,所以冇固地既座位,只系有风味咁将枱凳放系路边。Menu呢度系主打榴梿,而最出名就系日卖300个既爆馅D24白雪饼,但系我今晚都冇缘一试,因为已经售罄红毛榴梿饮品$22呢杯红毛榴梿其实系一种番荔枝既热带水果,饮落味道酸酸甜甜咁但又会好清新解渴,仲话系健康饮品有防癌功效tim榴梿拿破仑$32芒果拿破仑就食得多啦,榴梿拿破仑都系第一次食,呢个拿破仑外面既酥皮香脆,榴梿馅又多,一啖咬落去都真系爆浆榴梿芝士冻饼$38至于呢个冻饼,我谂都冇谂过芝士同榴梿原来可以咁夹。虽然两样都系浓味既,不过佢地唔会抢左对方既风头,反而互相辉映,增强味道,一啖食落去先有浓郁既芝士味再有香甜既榴梿味,味道有层次,再加埋个饼底,大满足猫山王榴梿卷$48呢个猫山王榴梿卷唔好睇佢卖相普通,食落真材实料,入面啖啖超浓猫山王榴梿果肉,再加埋外面香软蛋卷皮,真系不得了,钟意食榴梿既朋友一定唔好错过
Menu
红毛榴梿饮品$22