2015-06-01 866 浏览
飘来榴梿之香~正!虽然好多人都未必啱食,但作为榴梿爱好姐,斋听榴梿二字就已经好疯狂!元朗有间猫山皇~初初听个名以为系斋啪榴梿,哈哈哈~唔好意思,俾多年前本杂志荼薰咗😅。返番嚟猫山皇,甜品小店细细间,大约容纳到二十人左右,可能系因为地方细,所以榴梿软雪糕只限外卖,但其实33蚊都唔算平啦,不过站于老细个角度,佢都有难处嘅~冇所谓啦!二人行,可以拣多款一齐试,我哋拣左梦幻榴梿雪糕、榴梿脆皮夹饼同榴梿糯米糍⋯原本打算试埋个奶昔,但好似夸张咗啲⋯咁就试住三个甜品先啦~梦幻榴梿雪糕—即叫即整,开放式橱窗一览无遗~隔咗一阵,雪糕就带烟咁飘咗埋嚟!真系好梦幻呀,改名改得好!雪糕质感幼滑,好香嘅榴梿味,好正!仲有啲芒果珠珠伴衬,多重味觉感受,味道好夹!真系外在同内在都咁美!榴梿糯米糍—呢个就反而普通咗啲啲,糯米皮做得烟韧,但略嫌份量太细,$40蚊两粒就贵咗啲!呢个唔抵食,但榴梿馅系好食嘅,但又略嫌未完全解冰,仲有冰状口感。榴梿脆皮夹饼—呢个真系正到冇朋友!夹饼系即时整,所以口感真系脆!榴梿馅劲多!每一啖都系榴梿滋味,好香好浓!抵食+++今次就食住咁多先,下次要试埋个班戟同奶昔!榴梿榴梿我爱榴梿!款式唔使
今次就食住咁多先,下次要试埋个班戟同奶昔!榴梿榴梿我爱榴梿!款式唔使多,最紧要系榴梿那独有嘅香气,每一啖嘅滋味!真材实料最重要!

店内有个员工工作位要赞赞,做成一个货柜门一样!好特别!好有风格嘅设计,感觉一柜柜嘅榴梿新鲜入口,一开柜门就品尝到!
货柜门设计
榴梿多到呢~